Suomen kauneimmat maisemat ovat upea elämys

Suomen kauneimmat maisemat ovat upea elämys

Suomen kauneimmat maisemat ovat tietenkin makukysymys, joku tykkää katsella jylhiä vuoria tai karuja metsiä ja toinen taas nauttii upeista maisemateistä tai kauniista viljavista pelloista. Joka tapauksessa Suomi on täynnä näitä kauniita maisemia, joita voi ihailla olipa budjetti kuinka suppea tahansa. Upeita maisemia löytyy jokaisesta kaupungista. Etenkin Järvi-Suomea pidetään yhtenä kauneimmasta osasta maatamme. Kesällä kannattaakin suunnata juuri Järvi-Suomen maisemia ihastelemaan.

Suomen kauneimmat maisemat sijoittuvat ympäri maan

Jos mietitään maisemateitä, on yksi Suomen hienoimmista nähtävyyksistä Punkaharjulla. Se onkin äänestetty kauneimmaksi Suomen tieyhdistyksen ja Maaseudun tulevaisuuden järjestämässä äänestyksessä. Pohjatyön tälle kauniille maisematielle on luonut jääkausi. Toinen hieno maisematie on Sääksmäellä. Se on Suomen entinen pääväylä, joka kulkee Vanajaveden ja Tampereen välillä. Pohjoisempaan mennessä se kulkee Sääksmäen ja Repolanharjun kansallismaisemien läpi.

Suomen kuuluisin maisema löytyy Ukko-Kolilta. Korkealle ulottuvan vaaran huipulta onkin upeat näkymät. Saarien täyttämä järvi, Pielinen, näkyy Ukko-Kolin laelta upeasti. Hämeenlinnasta löytyy myös kuuluisa näköalapaikka. Se on nimeltään Aulanko. Aulangon näkötorniin kiipeämällä avautuu eteen upeat hämäläiset maisemat viljavine peltoineen ja tuuheine metsineen. Suomen kauneimmat kaupungit tarjoavat silmänruokaa ja unohtumattomia maisemia.

Bengtskär on karun kaunis

Bengtskär on yksi Suomen karun kaunein maisema. Se on maamme eteläisin luoto ja saarella on majakka, joka on 56 metriä korkea. Se onkin maisema, jota ei ihan heti unohda. Karu kiviluoto tarjoaa matkailijalle unohtumattomia elämyksiä ja upeita maisemia. Bengtskär on yleisölle avoinna kesäisin ja paikassa on mahdollisuus myös yöpyä.