Suomen kauneimmat kaupungit

  • tehnyt
Turku lukeutuu Suoen kauneimpiin kaupunkeihin

Suomi on tunnetusti erittäin kaunis maa, jonka jokaisesta kaupungista ja kunnasta löytyy paljon kauniita paikkona. Mutta mitkä ovat Suomen kauneimmat kaupungit. Suomen kaupunkeja on listattu niin suomalaisten kuin ulkomaalaisten toimesta järjestykseen kauneuden mukaan, esimerkiksi erilaisiin lehtiin. On tietenkin mielipideasia, mikä kaupunki todella on kenenkin mielestä se kaikista kaunein. Tämä blogiteksti on kuitenkin poiminut muutaman Suomen kauneimpana pidetyn kaupungin ja esittelee ne sinulle.

Suomen kauneimmat kaupungit ovat tunnettuja kaupunkeja

Turku on valittu niin suomalaisten osalta kuin jopa ulkomaisissa medioissa Suomen kauneimmaksi kaupungiksi. Se on Suomen vanhimpana tunnettu kaupunki. Se on etenkin kesäisin erittäin kaunis ja suosittu kaupunki. Aurajoki, jokilaivat ja kauniit kesäiset maisemat ovat eräitä kaupungin kehuttuja piirteitä. Historialliset nähtävyydet, kuten Turun linna ovat myös kauniita.

Etenkin Turun läpi virtaavaa jokea rantoineen pidetään hyvin kauniina vuodenajasta riippumatta. Sen varrella sijaitsee myös historiallisia nähtävyyksiä ja kauniita rakennuksia. Toinen monen mielestä kauneimpiin kuuluva kaupunki on Helsinki. Se tarjoaa historiallisia ja näyttäviä kohteita, kuten Suomen linnan ja Kauppatorin ympäristöineen. Lisäksi Helsingin upeat rakennukset, kadut ja merimaisema houkuttelevat ihmisiä. Finlandiapuisto on myös kaupungin kauneimpia alueita.

Pohjoinen tarjoaa myös kauneutta

Pohjoisemmassa sijaitsevaa Rovaniemeä on kehuttu kauniiksi ulkomaita myöten. Luonnonläheisyys, upeat Lapin maisemat, upeat sillat ja revontulet tekevät kaupungista lumoavan kauniin. Näköalahissillä voi kulkea vaaran huipulle katselemaan henkeäsalpaavia maisemia. Kaupungissa on myös muita Suomen upeimpia luontonähtävyyksiä, kuten seitsemän hehtaarin kokoinen arktinen puutarha.

Avainsanat: