Tietoa meistä


Tämä blogi seuraa Finlandiapuiston muuttumista vuosien aikana ja haluamme listata tänne tietoa sekä omia mielipiteitämme Finlandiapuistosta ja sen ympäristöstä. Toimimme puhtaasti harrastuspohjalta, intohimonamme erilaiset vehreät kaupunkialueet ja etenkin Finlandiapuisto.

Finlandiapuiston on tarkoitus luoda Helsingin ydinkeskustaan rento ympäristö, joka yhdistää luontevasti kaupungin eri osia toisinsa ja tarjoaa kaupunkilaisille miellyttävän paikan viettää aikaa. Sen tavoite on luoda tapahtumia, kulttuuria ja virkistäytymistä tarjoava ympäristö kaupungin sydämeen. Tämän puiston on ottanut rakentaakseen suomalainen viher- ja ympäristörakentamisen konkari, VRJ Group. Se on yksi VRJ Etelä-Suomi Oy:n näyttävimmistä projekteista.

Puiston kokonaisuus tulee olemaan osa kaupungin kaikkein aktiivisinta ydintä. Alueella tulee sijaitsemaan useita puistoja ja toreja, joissa ihmiset voivat viettää aikaa yhdessä, viihtyä ja virkistäytyä. Aluelle rakennettaan puitteet kansalaistoiminnalle sekä erilaisia tapahtumia ja ulkoilmakonsertteja varten. Tavoitteena on, että puisto tarjoaa mahdollisimman hyvät mahdollisuudet ajanviettoon, ulkoiluun ja luontoelämyksiin.

Finlandiapuiston nimen alle tulevat kuulumaan myös Töölönlahden alueella sijaitsevat kulttuurilaitokset kuten Kiasma, Kansallisooppera ja Musiikkitalo. Puiston alueella tulee siis tapahtumaan paljon ja siitä tulee oiva paikka nauttia kulttuurista. Musiikkitalon etelä- ja itäpuolella sijaitsevaa Töölönlahden väliaikaista tullaan täydentämään puiston rakennustöiden yhteydessä asemakaavan muutostöiden tullessa päätökseen.

Alueen itälaidalle radan varrelle tullaan todennäköisesti rakentamaan toimitilarakennuksia, joita voidaan hyödyntää monilla eri tavoilla. Alakerroksista tulee julkisia, yleisölle avoimia tiloja, joita voidaan käyttää useisiin tarkoituksiin.

Puiston rakennustyöt ovat tällä hetkellä katkolla rahoituksen vuoksi. Moni puisto pääkaupunkiseudulla kaipaa peruskorjausta ja muita kunnostustöitä, joten suuret projektit joutuvat odottamaan. Valmistumisvuosi ei tällä hetkellä ole tiedossa, mutta töitä todennäköisesti jatketaan niin pian kuin suinkin mahdollista.