Elämykselliset Helsingin puistot

Elämykselliset Helsingin puistot

Helsingin puistot tuovat asukkaille sekä kaupungissa viihtyville turisteille iloa ympärivuotisesti. Kesäisin puistoissa on erilaisia liikuntamahdollisuuksia, muun muassa ryhmäliikuntatunteja, joukkuepelejä, joogaa ja muuta jumppaa. Merenrannalla sijaitsevissa puistoissa on myös uintimahdollisuuksia tai voit vain ihailla rannalla merta sekä ohi kulkevia veneitä ja laivoja. Perheen pienimpiä ei myöskään ole Helsingin puistotarjonnassa unohdettu, vaan tekemistä riittää kaiken ikäisille kävijöille.

Helsingin puistot, asukkaiden vihreät keitaat

Helsingissä on viihtyisiä puistoja moneen makuun. Voit rentoutua vehreydessä, nauttia luonnon ja meren läheisyydestä tai harrastaa monipuolisesti. Vanhimmat puistot ovat jo 1800-luvulta ja uusia rakennetaan yhä edelleen. Helsingissä voit osallistua esimerkiksi opastettuihin puistokävelyihin, jos puistojen tarinat ja historia kiinnostavat. Ne ovat maksuttomia sekä oppii paljon mielenkiintoisia asioita. Jotta puistot pysyvät viihtyisinä, tarjoaa kaupunki asukkaille mahdollisuuden osallistua puistojen hoitoon erilaisten talkoiden muodossa. Tällä toiminnalla tuetaan myös kaupunkilaisten aktiivisuutta. Helsingin puistoista voi nauttia kaikkina vuodenaikoina.

Suosituimmat ja suurimmat puistot ovat yleensä kauniilla ilmalla täynnä ihmisiä nauttimassa auringosta ja vihreydestä. Suurimpia puistoja Helsingissä ovat ehdottomasti Esplanadinpuisto, Kaivopuisto, Eiran puisto, Sinebrychoffinpuisto sekä Finlandiapuisto. Mielenkiintoinen puisto löytyy myös Katajannokalta eli Linnanpuisto. Se on helsinkiläisten oma ’pariisilaispuisto’. Se sijoittuu Katajanokan vankilan läheisyyteen. Yksi vanhimmista puistoista on Liisanpuistikko ja se on aina ollut asukkaille tärkeä paikka ja vihreä keidas Kruununhaassa. Ruoholahden puisto puolestaan on moderni kaupunkipuisto, mutta silti viihtyisä.

Puistot odottavat sinua

Puistoissa voi nähdä ja kokea kaikenlaista. Voit kokea saarilla meren läheisyyden ja viettää aikaa vaikka uiden tai aurinkoisista päivistä nauttien. Siellä voit kokea kulttuuria, musiikkielämyksiä ja käydä vaikka piknikillä perheen tai ystävien kanssa. Puistot ovat mukana kaupunkilaisten elämässä ja parantavat elämänlaatua. Ne ovat tärkeä vapaa-ajanvietto paikka kaupungin betoniviidakossa asuvalle. Monissa puistoissa on myös historiallinen merkitys ja sitä kaupunki pyrkii vaalimaan, vaikka peruskorjauksiakin on pakko tehdä, että puistot pysyvät turvallisina käyttäjilleen.