Suomen toiseksi suurin huvipuisto

Suomen toiseksi suurin huvipuisto

Reilu kaksi tunti moottoritietä pitkin Helsingistä ylöspäin ja saavutaan Suomen kolmanneksi suurimpaan kuntaan väliluvunsa perusteella. Tampere, tuo Suomen Manchester, Pirkanmaan maakuntakeskus, viime vuoden Liigan kultamitalistien eli Tapparan kotikaupunki, kulttuurin, kauneuden ja teollisuuden kehto on sijoittunut Suomen maisemalle ominaisesti kahden järven väliin. Pyhäjärvi sekä Näsijärvi reunustavat tätä mustanmakkaran sekä Manserockin kotikaupunkia, tuoden tälle kauniille kaupungille omaleimaisen ulkonäön kosken halkoessa kaupungin läpi. Tammerkosken koskimaisema on nimettykin yhdeksi Suomen kansallismaisemista.

Tampere on suuri kulttuuri- sekä urheilukaupunki. Suomen vanhimpiin teattereihin lukeutuvat Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri löytyvät niin ikään Tampereelta ja lisäksi Museokeskus Vapriikki tarjoaa vaihtuvia mielenkiintoisia näyttelyitä sekä silloin tällöin erittäin maittavan lounaan Amerikkalaiseen tyyliin. Tamperetta voidaan pitää yhtenä jääkiekkoilun kehdoista, löytyyhän yhdeltä kylältä kaksi korkeimmalla tasolla pelaavaa joukkuetta. Lisäki amerikkalainen jalkapallo, salibandy, jalkapallo sekä monet muut lajit ovat vahvasti Tampereella edustettuina.

tampere maisema

Särkänniemeen? Särkänniemeen!

Kaikesta edellä mainitusta huolimatta mikään ei päihitä matkailullisesti merkittävintä kohdetta Tampereella, eikä se tällä kertaa ole Muumimuseo vaan vuonna 1975 avattu huvipuisto Särkänniemi. Tampere on ollut aikoinaan Suomen suurin ja ensimmäinen teollisuuskaupunki, ja se on merkittävästi alkanut kasvaa teollisuuskeskuksesi tulemisen jälkeen 1800 -luvun puolivälin jälkeen, mutta nykyään matkailu ja eritoten Särkänniemi tuo Tampereelle paljon enemmän kuin osattiin alussa kuvitella.

Koko Suomen kannalta Tampereen Särkänniemi on koko maan toiseksi suurin huvipuisto heti Helsingin Linnanmäen jälkeen ja toden teolla maan merkittävimpiin kuuluva matkakohde. Kaikkineensa tämä huvipuisto koostuu viidestä eri kohteesta eli huvipuisto, akvaario, Näsinneulan näkötorni josta näkee hyvällä säällä Hervantaan asti, planetaario ja Koiramäen eläinpuisto. Näiden lisäksi alueella toimii Tampereen kaupungin hallinnoima Sara Hildénin taidemuseo ja vuonna 2016 avattu SuperPark Särkänniemi. Tästä puistosta löytyy siis vauvasta vaariin jokaiselle jotain tekemistä ja koettavaa jopa useammaksi päiväksi. Huippusuosittuja on muun muassa huvipuiston kausikortit eli Kesäkausarit, jolla pääsee koko kesäkauden alueelle hurvittelemaan henkilökohtaisella kortilla.

Puistosta jokaiselle jotain

Särkänniemen suositulta huvipuisto alueelta löydät niin huvilaitteet, eläinpuiston, useita ravintoloita tai pikkunälän taltuttamiseen suolaisen- sekä makean kojuja, erilaisia pelejä kuten narunvedon tai tarkkuusheiton, rauhallisia alueita piknikin nauttimiseen, upeat järvimaisemat sekä tietenkin iloa ja hauskuutta koko perheelle koko päiväksi. Särkänniemi on parhaimmillaan kuten moni muukin ulkohuvipuisto aurinkoisena kesäpäivänä, mutta tekemistä löytyy myös sadepäiville. Planetaario on kokonaan sisätiloissa sekä tietenkin akvaario ja koko perheen liikunnallinen, ympärivuotinen sisäaktiviteettipuisto eli SuperPark Särkänniemi tarjoavat kuivaa tekemistä.

Sadepäivinä pääsee kuitenkin myös laitteisiin, mikäli ei vain ukkosta ja jos on luvassa pilvistä säätä, tarkoittaa tämä myös yleensä vähemmän jonottamista laitteesta toiseen. Silloin voi siis suosituimmat laitteet päästä ajelemaan jopa parhaimmillaan pari kertaa putkeen! Särkänniemessä nähdään myös vuosittain aina jotain uutta ja ihmeellistä. Uusin laite on Hype ja siitä kerrotaan muun maussa näin: ”Hype on siisteintä, mitä Särkänniemessä on koettu: kolmesti laukaistava vuoristorata, joka on Särkänniemen nopein ja korkein laite ikinä.” Alla olevasta videosta voit tutustua tähän hurjaan 100 kilometrin tuntivauhdin saavuttavaan laitteeseen ja kasvattaa haipin äärimmilleen ensi kesään!

Kaunista katseltavaa

Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki Tampere on täynnä nähtävää ja koettavaa, oli sitten suuri sporttifani, kulttuurin harras harrastaja, historiallisesti tärkeiden kohteiden tutkija, luonnon läheinen kauniiden maisemien katselija tai sitten adrenaliinisyöksyjen perässä menevä hurjapää. Tampereella kannattaa ehdottomasti tutustua laajaan, kattavaan, monipuoliseen yli 30 -laitteen huvipuistoon eli Särkänniemeen, jonka löydät suunnistamalla ikonisen Näsinneulan juurelle. Näsinneulasta voi nähdä näköalatasanteelta koko Tampereen ja ihailla Näsijärveä silmän kantamattomiin.

tornado särkänniemi