Naispyhimyksen oma puisto


puisto

Tänään haluaismme esitellä yhden Helsingin puistoista, joka on saanut nimensä pohjoismaalaisen naispyhimyksen mukaan, joka eli jo 1300-luvulla. Pyhän Birgitan puisto sijaitsee Etelä-Helsingissä, ja se kuuluu Merisataman ja Eiranrannan puistoihin. Tämä parin hehtaarin kokoinen puiso on solmukohdassa yhdessä Pyhiinvaeltajanpuiston kanssa. Puistosta on suorat näkymät kauniin puistoalueaan kautta suoraan upealle avomerelle. Tämän puiston kautta kulkee myös niemeä kiertävä virkistysaluereitti, joka on yksi tärkeimmistä reiteistä Helsingissä.

Puistossa on graniittiset portaat, jotka vievät asukkaiden toivomuksesta tehdylle hiekkarannalle, joka on tänä päivänä hyvin suosittu. Portaita pitkin pääsee myös rantaraitille, jossa merenpuoleinen sivu on rakennettuy punagraniittipaasista ja suurista luonnonkivistä. Näiden päällä on mahdollista istuskella ja ihailla aina myrkyisistä aalloista kauniisiin auringonlaskuihin saakka. Myrskyisillä säillä aallot voivat nousta jopa viiden metrin korkeuteen, mutta raitti on kuitenkin päällystetty niitä kestäväksi.

puisto1

Kävelytien vieressä sijaitsee istutusalue ja dyyminäinen nurmialue. Nurmella on mahdollista pelata, leikkiä ja palvoa aurinkoa. Istutukset sopivat puiston meriseen teemaan, ja erilaisia kasveja ovat muun muassa mattomaisesti kasvavat tädykkeet, jalomaaraimet, rantalaukkaneilikat sekä kortisteheinät. Puiston penkit ovat led-valoilla koristeltuja mustia penkkejä, jotka antavat puistoon taianomaista tunnelmaa. Puistossa on myös tunnettu veistos, joka on ilmestynyt sinne vasta hetki sitten. Veistos on nimeltään Onni, ja se ei ole kaupungin virallinen taideteos. Se sopii kuitenkin teemaan ja kohottaa mieltä, joten se on saanut pysyä paikoillaan.

puisto3

Puistossa sijaitsee myös suosittu kahvila Birgitta. Kahvilasta saa lounasta ja kahvilaherkkuja aina keväästä syksyyn. Kirsikkana kakun päällä kahvilassa on suuri terassi, josta on upeat näköalat kauas merelle.