Laatikon ulkopuolelta – Tykkimäki!

  • tehnyt
tykkimäessä on paljon nähtävää!

tykkimäessä on paljon nähtävää!

Kesän kunniaksi päätimme viedä lapset tutustumaan myös muunlaisiin puistoihin, kuin näihin aivan perinteisiin puistoihin. Toki niistäkin löytää paljon tekemistä, mutta toisaalta ehkä edes yhtenä tai kahtena viikonloppuna voimme perheenä tehdä myös muuta, kuin tutustua Suomen eri puistoihin. Riemulla ei kuulkaa ollutkaan rajoja, kun viime viikolla kerroimme, että viikonloppuna menemme puistoon, mutta emme mihin tahansa puistoon, vaan HUVIPUISTOON! Tällä kertaa huvipuistoksi valikoitui Tykkimäki, joka sijaitsee Kouvolassa. Majoituimme Tykkimäen leirintäalueella, joten tästä viikonlopusta tulikin todellinen elämys lapsille – ja sitä se oli toki meillekin. Matkaan pääsimme lähtemään uudella, isommalla autolla, jonka olimme hankkineet täältä!

Tykkimäki

Tykkimäen portti

Huvipuistona tämä paikka on erityisesti pienemmille lapsille suunnattu, mutta kyllä Tykkimäestä löytyi myös meille isommillekin muutama hurjempi laite, johon itse asiassa allekirjoittanut ei edes uskaltanut mennä. Alueena tämä miellytti meidän perhettämme, sillä Tykkimäessä on paljon luontoa ympärillä. Se sijaitsee alueella, joka on todella luonnokaunis ja paikka on metsäinen. Tässä suhteessa se eroaakin muista Suomen suurimmista huvipuistoista, jotka ovat lähes keskellä kaupunkia. Erityisen maininnan ansaitsee ehdottomasti kotieläinpuiston alue, Minimaatila, joka oli todella pittoreski ja kaikin puolin hurmaava. Se suorastaan kätkeytyi metsän taakse ja siellä pääsimme syöttämään muun muassa kaneja ja lampaita. Eniten perheen pienintä ilahdutti pienessä vesiastiassa kilvan kylpevät ankat. Ne olivat itse asiassa pikkumiehen mielestä hauskempia kuin laitteet!

Leikki-ikäiset kaverukset olivat aivan myytyjä Lasten Seikkailumaassa, joka on hauska ulkoleikkipaikka. Alueelta löytyykeinuja ja jännittäviä kiipeilytelineitä. Me aikuiset saatiin myös kivasti taukoa, kun vieressä sijaitsee Kusti-Burger, joten saatiin juotua rauhassa kahvit kun lapset leikkivät puistossa.

Koska kyseessä on Suomen kesä, meidän yllätti tietenkin sadekuuro. Tässä kohtaa siirryimme koko porukan voimin Mukkelis Makkelis -nimiseen sisäleikkipaikkaan. Se sisältyi onneksi rannekkeen hintaan, joten mitään lisäkuluja ei tästä meille koitunut. Kahvittelua saatoimme jatkaa, sillä Mukkelis Makkeliksessa on myös pieni kahvio.

Laitteissa riitti ihmeteltävää! Perheen pienimmille oli ilahduttavan monta vaihtoehtoa: Riemuralli, Jummijammi, Miniteekupit ja Valasveneet olivat pikkumiehen suosikit ja niissä pitikin päästä käymään monta kertaa!

Perheen teini-ikäinen tyttö lähti ystävänsä kanssa omille teilleen ja heidän suosikkilaitteitaan olivat Trombi, Enterprise, ja hurja Loop Fighter, johon minä en todellakaan suostuisi menemään mistään hinnasta. Star Flyer on toinen, johon en voisi mennä koskaan, aivan liian pelottava. Mutta, tärkeintä että lapsilla oli hauskaa, minä en edes voinut katsoa sitä menoa!

Pitkän ja antoisan päivän jälkeen mentiin vielä käymään uimassa Käyrälammen uimarannalla. Meillä oli uudenkarheat uikkarit päällä koko köörillä, sillä olimme juuri tätä reissua varten käyneet biitsivaateostoksilla.

Käyrälammen leirintäalue

Emme omista omaa asuntovaunua, eikä telttailu oikein kiinnostanut tällaisen isomman porukan kanssa, jossa on paljon eri-ikäisiä lapsia. Saimme kuin ihmeen kaupalla varattua alueelta ison lomamökin, jopa todella lyhyellä varoitusajalla. Juuri ennen, kuin soitimme tehdäksemme varauksen, oli joku peruuttanut oman varauksensa ja ah, mökki oli meidän! Sen varustus oli juuri tarpeisiimme sopiva, sillä siellä oli kaksi hyvänkokoista makuuhuonetta. Toisesta löytyi levitettävä vuodesohva ja toisessa oli kerrossänky. Lisäksi vielä olohuoneessakin oli levitettävä vuodesohva ja otimme myös oman ilmapatjan mukaan, josta saimme vielä kaksi nukkumapaikkaa lisää. Kaiken kaikkiaan mökki oli todella ihana ja suosittelemmekin niitä aivan jokaiselle alueelle matkaavalla – varmasti kivempi kokemus ainakin isommalla porukalla, kuin hotellihuone Kouvolan keskustassa!

Lopuksi

Kaiken kaikkiaan reissu oli todella onnistunut ja olemmekin äärimmäisen iloisia, että päätimme ottaa ja lähteä noin lyhyelläkin varoitusajalla näin suuren porukan kanssa matkaan. Parhaat reissut ovat niitä, joita ei etukäteen liikaa suunnitella – tämä reissu taas todisti sen. Suosittelemme Tykkimäkeä ja leirintäaluetta kaikille lapsiperheille, ikään ja kokoon katsomatta!

Tykkimäen hurja laite