Helsingin keskuspuisto

  • tehnyt

suomi

Helsingin keskuspuisto on puisto, joka tarjoaa huikeat ulkoilumahdollisuudet. Sen luonto on todella vaihtelevaan ja keskuspuistoon voi mennä vaikka koko perheen kanssa retkelle tai rauhoittumaan luonnonrauhaan vaikka yksin hetkeksi. Nämä puistot kaupunki alueella ovatkin varmasti monille sellainen rikkaus, josta he eivät ikinä haluaisi luopua. Sillä onhan Helsinki kasvanut ihan valtavasti ja rauhallisen paikan löytäminen on takuulla entistä vaikeampaa.

Helsingin keskuspuisto on myös aivan mahtava paikka lapsille, sieltä löytyy luonnonrauhan lisäksi aivan huikea määrä eri lintu- ja nisäkäslajeja. Varmasti kaupunkilaislapselle aivan huikea kokemus mennä vaikka bongaamaan erilaisia lintuja, joita harvemmin näkee lähi ympäristössä.

Kyseinen puisto alkaa etelässä keskeltä kaupunkia Töölönlahdelta ja päätyy Haltialaan ja Vantaanjoelle, joka on Helsingin pohjoisrannikkoa. Tämä kyseinen puisto on valtavan tuhannen hehtaarin laajuinen ja kymmenen kilometriä pitkä, se edustaa hyvin etelärannikon vaihtelevaa sekä rikasta luontoa. Jokainen varmasti on samaa mieltä, että mitä rikkaampi ja vaihtelevampi maasto on, sitä mielenkiintoisempaa siellä käveleminen ja tutkiskeleminen on. Keskuspuistosta voit bongata aivan huikeat vuodenaikojen muutokset. Syksyllä siellä voi mennä ihailemaan kaunista ruskaa, kun taas keväällä puiston valloitta pikkuhiljaa vihertvät lehdet. Tiivistetysti puistossa voi siis urheilla, leikkiä, kuntoilla, hoitaa viljelyspalstoja, tutustua luontoon ja ennen kaikkea virkistäytyä. Monesti useiden Helsinkiläisten työmatka kulkee myös keskuspuiston kautta, mikä varmasti virkistää pitkän päviän jälkeen.

suomi

Suojelusalueet

Löytyypä Helsingin keskuspuistosta myös muutama luonnonsuojelualuettakin: Pitkäkosken rinnelehto, Haltialan aarnialue, Niskalan puulajipuisto sekä Ruutinkosken rantalehto.  Kyseinen Rantalehto kuuluu myös valtakunnalliseen lehtojensuojeluohjelmaan, kun taas uuden luonnonsuojelualueen, Vantaanjoen törmän suojelu on vielä vireillä.

Eläinasukkaat

Keskuspuistota löytyy myös runsas määrä eläinasukkeja. Eläinasukkeja kyseisellä alueella ovat muun muassa: hirvi, mäyrä, metsäjänis, kettu, lumikko, rusakko, piisami ja supikoira. Pesimisaikoina metsän täyttää kaunis lintujen laulu. Pesimälajeja Helsingin keskuspuistossa ovat muun muassa: palokärki, hippiäinen, närhi, tiaiset, rautiainen, lehtokerttu, sirittäjä ja pikkusieppo.

Mikä kaikista huikeinta Helsingin Keskuspuisto on täyttäny vuonna 2014 aivan mahtavat 100 vuotta! Tämä tarkoittaa siis sitä, että se on vuonna 2017 jo huikeat 103 vuotta vanha! Toivottavasti me osaamme pitää paikat siisteinä, jotta saamme nauttia näistä luonnon kauniista asioista vielä jatkossakin.