Sibeliuspuisto on Helsingin tunnetuin viheralue

  • tehnyt

sibeliuksen-puisto

Olemme toimituksessa inspiroituneet näistä upeista suomalaisista puistoista, joissa saa nautittua raikkaasta ilmasta ja upeista maisemista. Tässä artikkelissa esittelemmekin monien turistien suosiman Sibeliuksen puiston, jossa voi ihailla upeiden viheralueiden lisäksi Eila Hiltusen luomaa Sibelius-monumenttia, joka on pyhitetty tälle kuuluisalle suomalaiselle artistille. Tämän upean teoksen ohella voi ihastella Kalevalan teeman ympärille tehtä veistoksia.

Merikannontien ja Mechelininkadun välissä sijaitseva puisto on erityisesti kesäaikaan aivan täynnä turisteja, joten kapealla rantatiellä ajamista kannattaa välittää ruuhka-aikoihin. Muussa tapauksessa henkilön täytyy valmistautua siihen, että hän joutuu antamaan tilaa muille tiellä liikkujille. Turistit eivät juurikaan noudata liikennesääntöjä, minkä takia autoilijan kannattaa olla erittäin vappaana ja katsella ympärilleen.

Nauti meren läheisyydestä

Sibeliuspuisto sijaitsee aivan meren rannalla, minkä ansiosta raikas merellinen tuoksu on läsnä ympäri viheraluetta. Lähellä sijaitseva kahvila Regatta tarjoaa tunnetusti Helsingin parhaimmat korvapuustit, joista voi nauttia esimerkiksi kävelyretken päätteeksi! Jos haluaa nauttia ainutlaatuisesta miljööstä hieman pidempäänkin, voi reipas puistossa istuja viihtyä kaikessa rauhassa piknikillä. Läheisestä K-Supermarket Kasarmista voi hakea eväät, joita voi nauttia esimerkiksi viltin päällä. Kesäaikaan voi nauttia esimerkiksi virkistävästä jäätelöstä, jonka voi napata viheralueen laidalla sijaitsevasta jäätelökioskista.

Puistossa voi havaita myös muita muistoja menneisyydestä, sillä siellä on presidentti Mauno Koiviston merkkipäivän juhlaksi istutettu puu. Alueella sijaitsevat myös uskomattomia huviloita, jotka ovat jo 1800-luvun ajoilta. Aktiivisemmat henkilöt voivat viettää aikaa läheisellä minigolf-radalla, jossa voi testata omia taitojaan esimerkiksi tuttujaan vastaan.

Mielenkiintoinen aktiviteetti on myös turistien seuraaminen. Kuten jo mainitsimme, on tämä paikka turistien suursuosiossa. Vierailija voikin katseellaan tarkkailla ja kuulostella, mistä päin matkaajat ovat kotoisin. Tällä tavalla voi myös kehittää kielitaitoaan ja vaikkapa rupatella heidän kanssaan helsinkiläisistä nähtävyyksistä.