Seurasaari, keidas keskellä Helsinkiä!

Seurasaari, keidas keskellä Helsinkiä!

seurasaari

Tänään esittelemme yhden Helsingin tunnetuimmista ulkoilualuista, Seurasaaren. Tämä Länsi-Helsingissä sijaitseva kaunis saari on ollut jo vuodesta 1890 alkaen suuressa suosiossa ja sen rehevä luonto ja mahtavat ulkoilmamuseot jaksavat aina vain viehättää uudelleen ulkoilijoita.

Alkuvuosina, saareen pääsi vain ja ainoastaan laivalla, mutta vuonna 1892 rakennettiin silta, jota pitkin saarelle oli huomattavasti helpompaa mennä. Edelleen 126 vuoden jälkeenkin, tämä viehättävä ulkoilualue vetää puoleensa vuosittain kymmeniätuhansia ulkoilijoita, turisteja ja huviretkeilijöitä, jotka haluavat nauttia sen ainutlaatuisesta tunnelmasta ja historiasta.

Seurasaari on pinta-alaltaan noin 46 hehtaaria ja sen luonto on pääasiassa kallioista ja metsäistä lehtomaisemaa. Saarella voi ruokkia oravia ja lintuja ja ne ovatkin tottuneet ihmisiin. Ulkoilijoille on tarjolla lukuisia palveluja, joiden parissa päivä vierähtää kuin huomaamatta. Tarjolla on esimerkiksi grillausmahdollisuus, ulkoilureitin varrella on useita pieniä ja hurmaavia kioskeja, joista voi ostaa vaikkapa juomia, uimarantoja on useita, joissa myös perheen pienimmät pääsevät hyvin uimaan ja saarella on myös kahvila ja kesäravintola, joiden leppoisasta tunnelmasta on mukavaa nauttia kuumana kesäpäivänä.

Lukuisat ulkoilmamuseot kiinnostavat varmasti myös monia ja niissä voikin tutustua Suomalaiseen asumiseen ja elämään menneillä vuosisadoilla. Tunnelma on todella autenttinen, sillä rakennukset ovat aitoja ja oppaiden avustuksella vierailija saa myös kuulla monia mielenkiintoisia ja jännittäviä tarinoita menneiltä ajoilta.

Seurasaari on ollut Suomalaisten elämässä edistyksellinen, sillä todella monet uudet asiat esiteltiin ensimmäistä kertaa Seurasaaressa. Tälläisia olivat esimerkiksi ilotulitus, valokuvaus ja jäätelönmyynti kojusta. Voi siis vain kuvitella miten jännittävää on ollut, kun nämä kyseiset asiat on ensimmäisiä kertoja esitelty ihmisille ja he ovat päässeet nauttimaan värikkäästä ilotulituksesta tai kylmästä ja herkullisesta jäätelöstä kuumana kesäpäivänä.

Seurasaari on siis todella tärkeä osa Suomalaista historiaa ja ilahduttavaa onkin, että se edelleen kiinnostaa ja viehättää ihmisiä kaikissa ikäryhmissä. Seurasaari on yksi noita paikkoja, joista on aikojen kuluessa tullut tärkeä osa Helsinkiläisyyttä ja miksei myös Suomalaisuutta. Paikkaan kannattaa siis ehdottomasti tutustua ja varata siihen koko päivä, sillä tekemistä ja nähtävää Seurasaaressa takuulla riittää.

Seurasaari1