Kaisaniemen puisto

  • tehnyt
kaisaniemi

kaisaniemen puisto

Kaisaniemen puisto sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustassa ja se on yksi Helsingin vanhimpia puistoja. Tämä Helsinkiläisten olohuoneeksi muodostunut keidas avattiin yleisölle ensimmäisen kerran vuonna 1812.  Puisto sijaitsee todella kauniilla paikalla niemenkärjessä ja alunperin alue olikin niemenkärki. Nykyään se ei sitä enää ole, koska osa alueesta on täytetty maa-aineksella.

Puisto ei ole kuitenkaan ainoastaan ihana virkistäytymispaikka Helsinkiläisille, vaan se on valitettavasti saanut myös negatiivistä julkisuutta siellä tapahtuneiden raiskausten ja väkivallantekojen takia. Näihin ongelmiin on kuitenkin virkavallan puolesta puututtu todella vahvalla otteella ja näin onkin saatu aluetta rauhoitettua ja sen mainetta parannettua! Puistoa on kuitenkin kritisoitu siitä, että sen valaistus on todella heikkoa, joka omalta osaltaan on aiheittanut alueelle rikollisuuden kerääntymistä.

Puistossa on patsaita ja kauniita yksityiskohtia, jotka tekevät siellä vaeltelusta ja aikaa viettämisestä entistäkin mukavampaa. Puistossa on esimerkiksi Raimo Utriaisen suunnittelema suurikokoinen pronssipatsa, Emil Wikströmin tekemä Fredrik Paciuksen rintakauva kuin myös Tove Janssonin isän Viktor Janssonin veistos Convolvulus.

Paitsi että puistossa voi siis virkistäytyä ja nauttia merenrannan tunnelmasta, siellä voi myös nauttia Suomalaisten taiteilijoiden upeista teoksista. Itse puisto on saanut kaikkien tunteman nimensä Ravintola Kaisaniemen perustajan Kajsa Wahllundin mukaan. Puiston alueella sijaitsee myös Helsingin Yliopiston kasvitieteellinen puutarha, jonka loistosta pääsee myös niin halutessaan nauttimaan.

Alueella on myös hyvät mahdollisuudet muuhunkin urheiluun, kuin vain lenkkeilyyn, sillä puiston alueella on myös tenniskenttä, koripallokenttä ja jalkapallokenttä. Kajsa Wahllundin perustamassa ravintolassa taas sijaitsee keilarata.

Kaisaniemen puistossa järjestetään myös erilaisia ulkoilmatapahtumia, jotka ovatkin olleet erittäin suosittuja. Puistossa on esimerkiksi jo monena vuonna peräkkäin nähty Maailma Kylässä-festivaali, Sirkus Finlandia ja erinäisiä musiikkitapahtumia!

kaisaniemi