Siirry suoraan sisältöön

VRJ Group rakentaa

  • tehnyt
VRJ

vrj-group-oy-yrityksen-toiminta-fonecta-finderPuiston parissa työskentelee VRJ Groupin eteläsuomalainen toimisto, VRJ Etelä-Suomi Oy. Se toimii lähinnä pääkaupunkiseudulla. VRJ on rakentamiseen erikoistunut monitoimialayritys, jonka pääasialliset toimialat ovat maa- ja vesirakentaminen, viher- ja ympäristörakentaminen, korjausrakentaminen, kunnallistekniset työt, ja betoni- ja silta rakentaminen. Yritys on alan edelläkävijä Suomessa, ja sillä on RALA-pätevyys sekä RALA-sertifikaatti.

VRJ:llä on 30:n vuoden ala viheralueiden rakentamisesta. Se rakentaa kaikenlaisia kohteita: ympäristöistä, joiden tulee kestää aktiivista käyttöä, kuten kaupunkien puistoalueet, paikkoihin joiden on tarve muuntua erilaisia tarkoituksia varten. Yritys palvelee monia eri tahoja, kuten yksityisiä, rakennusliikkeitä, taloyhtiöitä, rakennuttajia ja julkista sektoria.

Sama yritys hoitaa viherrakentamisen eri osa-alueet pohjarakennetöistä pintojen lopulliseen viimeistelyyn. Helsingissä yrityksellä on useita erilaisia projekteja, joiden koko vaihtelee pienestä monia vuosia kestävään ja paljon ammattilaisa vaativaan työhön. VRJ:n repertuaariin kuuluvat muun muassa kivi- ja puurakenteet, kasvillisuustyöt, massanvaihdot, ja kuivatus- ja hulevesijärjestelmät. Se vastaa myös leikkikenttärakentamisesta useissa kohteissa, ja ottaa hoitaakseen vaativia erikoiskohteita.

Yritys korostaa ympäristöarvoja ja laatua; arvoja, jotka ovat monelle suomalaiselle tärkeitä, ja luultavasti osaksi tästäkin syystä VRJ on kasvattanut viime vuosina kokoaan. VRJ:n kalusto on varustettu 3D-ohjauksella ja on nykyaikaista. Yhtiö myös huolehtii puisto- ja viheralueiden sekä liikenneväylien kunnossapidosta ja siisteydestä. Palveluhin kuuluu esimerkiksi pensaiden karsimista, nurmen leikkuuta, aurausta, suolausta ja hiekotusta, harjausta ja lumenajoa. Se järjestää ylläpitopalveluita erilaisiin tarpeisiin julkiselle sektorille, taloyhtiöille ja monille muille yhteisöille ympäri vuoden. Toimialoihin kuuluvat myös leikkikenttien huollot ja tarkastukset.

Tällä hetkellä VRJ Etelä-Suomi Oy:n työntekijät odottavat, että kaupungin rahatilanne paranee ja että Finlandia puiston rakennustyöt voivat jatkua. Työkatkoksen pituudesta ei ole varmuutta, ja sen vuoksi osa alueista on järjestetty tilapäisiksi puistoiksi, jotta ihmiset voivat silti nauttia niistä. Onhan alue aivan ydinkeskustassa, joten virkistystiloille löytyy tarvetta. Sillä aikaa VRJ työskentelee muiden, kiireellisen kaupungin projektien parissa, ja suorittaa ylläpitoa ja kiireellisiä korjaustöitä eri kohteissa ympäri pääkaupunkiseutua. Varmasti sekä työntekijät että moni kaupunkilainen kuitenkin toivoo, että Finlandiapuistoa päästäisiin pian jatkamaan, jotta siitä voitaisiin nauttia mahdollisimman monipuolisesti.