Musiikkielämyksiä ja sivistystä

Musiikkielämyksiä ja sivistystä

Finlandiapuiston läheisyydessa sijaitsee useita kohteita, joissa pääsee nauttimaan musiikista. Nämä tulevat olemaan varmasti sekä paikallisten että matkailijoiden suosiossa. Suomen Kansallisooppera ja Helsingin Musiikkitalo sijaitsevat aivan puiston tuntumassa.

Suomen Kansallisooppeta on ainoa laatuaan Suomessa – se on maan ainut ammattimainen oopperatalo. Rakennus sijaitsee Töölönlahdessa. Siellä esitetään oopperoita, konsertteja ja baletteja. Rakennuksen lämpiössä pääsee myös nauttimaan taidenäyttelyistä. Suomen Kansallisoopperan ylläpitäjä on Suomen Kansallisoopperan säätiö. Sen pääjohtajana toimii Päivi Kärkkäinen ja taiteellinen johtaja on Lilli Paasikivi.

Kansallisoopperan ammattilaisorkesterissa on 112 soittajaa ja 60-jäseninen kuoro. Solisteina oopperassa on 30 vakinaista laulajaa sekä ajoittaisia vierailijoita. Oopperan yhteydessä toimivassa Suomen kansallisbaletissa on 90 tanssijaa.

Myös Helsingin musiikkitalo sijaitsee Töölönlahden rannalla. Se on vuonna 2011 avattu musiikkikeskus. Musiikkitalo järjestää konserttitoimintaa, minkä lisäksi sen tavoitteena on vahvistaa kansallista identiteettiä ja korostaa musiikin merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Talo on avoin yleisölle. Avoimuuden on tarkoitus houkutella ihmisiä viettämään aikaa.

Rakennusta käyttävät enimmäkseen Sibelius-Akatemia, Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri. Siinä on 1704-paikkainen sali, joka on akustiikaltaan huippuluokkaa. Siellä sijaitsee myös viisi pienempää konserttisalia, opetustiloja ja auditorio. Talossa on lisäksi ravintola, kahvila, kirjasto ja muita tiloja.

1280px-Oopperatalo_siniseltä_huvilaltaFinlandiapuiston läheisyydessä sijaitsee myös Finlandia-talo, joka tarjoaa tiloja monipuoliseen käyttöön. Sen tilat soveltuvat muun muassa kokous-, juhla-, näyttely- ja konserttitarkoituksiin, ja niitä voidaan hyödyntää niin kansainvälisissä kongresseissa kuin pienemmissä kokouksissa, yleisötapahtumissa ja viihdetilaisuuksissa. Se on muuntautumiskykyinen kokonaisuus, joka on vuosien saatossa palvellut useita tarkoituksia. Jo talo itsessään on suosittu nähtävyys, jota useat matkailijat tulevat katsomaan.

Puistosta pääsee helposti myös Kirjasto 10:en. Tämä on kätevä linkki sekä paikallisille, jotka haluavat käyttää kirjaston palveluja, että matkailijoille, jotka haluavat etsiä tietoa. Kirjastossa on myös melko säännöllisesti tapahtumia ja näyttelyitä, jotka keräävät ihmisiä yhteen. Kirjasto 10:llä on paljon mielenkiintoisia kamppanjoita ja projekteja, jotka tekevät siitä mielenkiintoisen vierailukohteen.

Baana auttaa kulkemaan turvallisesti ja helposti näiden eri kohteiden välillä. Kulttuurista ja tapahtumista on helppo nauttia, kun kaikki kohteet ovat lähellä toisiaan ja helppokulkuisia. Se paikalliselle että matkailijalle jää hyvä mieli.