Ajanvietto puistossa

Ajanvietto puistossa

Finlandiapuistossa voi jo nyt nähdä ja kokea kaikenlaista. Vaikka puisto onkin vielä kesken, sen lähettyvillä olevat kohteet tarjoavat monenlaisia elämyksiä, ja sen alueella järjestetään erilaisia tapahtumia. Tarjontaa löytyy sekä paikallisille että matkailijoille pidempikestoisista tapahtumista päiväseltään tapahtuviin tempauksiin. Alueelta löytyy kaikkea kaikille, valikoimasta löytyy tapahtumia, aktiviteetteja, monenlaista kulttuuria – ja siellä voi myös muuten vain viettää aikaa.

Finlandiapuistoon sekä sen lähialueelle on suunnitteilla myös kahviloita ja ravintoloita. Vilkas ravintolaelämä on tärkeä monelle oleskelualueelle, ja voi houkutella paikalle matkailijoita sekä kulinaristeja. Rennot kahvilat ja erilaiset ravintolat auttavat lFinlandia-talouomaan ilmapiiriä.

Alueen katusuunnitelman tavoitteena on luonteva liikkuminen ja miellyttävät ulkoilukokemukset. Kadut ja puistot lomittuvat materiaaleiltaan ja tyyleiltään saumattomasti toisiinsa, ja vievät kulkijan kultturielämyksista kahvilaan ja kongressista puiston vehreyteen. Katualue on rakennettu puistomaisesti, ja puistoalueeseen on liitetty monenlaisia rakenteita ja kivisiä yksityiskohtia, jotta siirtymäkohdat näyttäisivät luontevilta. Töölönlahdenkatua, Eero Erkon katua sekä Mannerheimintien kevyenliikenteenväylää parannetaan Finlandiapuiston alueelle ja Kansalaistorin ympäristöön tulevia puistoja vastaaviksi. Töölönlahdenkadun läheisyyteen tulee kaksi itäpuolelle sijoitettavaa katuaukioita. Ne tulevat sijaitsemaan rautatieaseman nykyiselle pysäköintialueelle.

Puistoa ympäröivissä kulttuuri- ja tapahtumakeskuksissa, kuten Finlandia-talossa, Hakasalmen huvilassa ja Kiasmassa on myös kahviloita, ravintoloita ja ajanviettopaikkoja. Kiasman ja Sanomatalon pohjoispuolella sijaitsee uusi tori, Kansalaistori, jossa järjestetään tapahtumia. Sen alue on osaksi virkistyskäytössä olevaa nurmikenttää. Sen itäpuolella sijaitsee Musiikkitalo, ja länsipuolelle suunnitellaan Makasiinipuistoa. Musiikkitalo tarjoaa viihdykettä ja palveluja ympäri vuoden. Kansalaistori tulee muodostamaan yhden Töölönlahden alueen keskeisimmistä virkistyskäyttöön ja vapaa-ajan toimintoihin tarkoitetuista alueista.

Puiston valmistuttua alueelle tulee varmasti useita kahviloita sekä ravintoloita, jossa sen ilmapiiristä voi nauttia. Alueella myös tullaan järjestämään paljon enemmän tapahtumia. Se on täydellinen paikka erilaisten aktiviteettien järjestämiseen, sillä se tarjoaa puitteet monenlaiselle toiminnalle ja tiloja valtaville massoille sekä pienemmille, intimeille tapahtumille. Sijainti on myös erinomainen. Paikalle pääsee helposti sekä julkisella liikenteellä että pyöräillen, ja suuri osa puistosta täyttää myös erikoistason esteettömyysvaatimukset. Tämä takaa sen, että mahdollisimman moni pääsee hyötymään puistosta ja sen tuomista aktiviiteeteista ilman kummempia ongelmia.